Ik heb heel wat klanten gehad met vliegangst. Tenminste met die bewoordingen kwamen zij binnen. - Weg Angst, Hallo Zelfvertrouwen

Ik heb heel wat klanten gehad met vliegangst. Tenminste met die bewoordingen kwamen zij binnen.

​Ik ben zelf niet van de labels. Ergens een woord aan geven of een naam voor verzinnen is voor mij een label. Zoals we allemaal weten zijn we dol op Googlen. Bestempel je iets dan gaan mensen hierop zoeken en dan vinden ze daar ook antwoorden bij. Deze antwoorden kunnen je helpen, maar ook verschrikkelijk de put in werken.

More...

We weten allemaal dat het brein een onderwerp naar de voorgrond haalt als je er aan denkt. Net zoals je op internet iets kan vinden als je het via een zoekprogramma opzoekt. Voor mij is ons denken dan ook gelijk aan Google Search en ons brein het internet.

​Wanneer jij denkt – auto, dan zie je een auto en je krijg er een intern dialoog bij. Zo geldt dat ook bij woorden als vliegtuig, ziek, stress, enzovoort. Afhankelijk van wat jij voor de geest haalt zal je ook een emotie daaraan koppelen. Denk je aan iets leuks —> leuke emotie. Denk je aan iets vervelends —> vervelende emotie. Het is dus vanaf vandaag belangrijk om op te letten hoe jij tegen jezelf praat. Zie jij jezelf als je beste vriend of bekogel jij jezelf met lelijke woorden?

​Gebruik Positieve Woorden

Bij vliegangst is het even de vraag wat jij bewust of onbewust oproept wanneer je er aan denkt. Zoals we weten begint de angst vaak thuis bij het bedenken van de vakantie. Alleen al het bekijken van een vakantiebestemming waar je heen moet vliegen kan de zenuwen laten gieren. Heel naar. Mensen kiezen dan vaak maar voor een vakantie met de auto. Probleem opgelost, toch?

Voor sommige is inderdaad het probleem opgelost, tenminste als ze met minder vrijheid kunnen leven. Moet jij echter voor je werk naar het buitenland, dan is het wel heel fijn als jij ontspannen kan vliegen. Of, als jij meer van de wereld wil zien is het ook heel fijn als je zonder angst het vliegtuig instapt. En we moeten niet vergeten dat het heel vervelend is wanneer je ouders, kinderen of kleinkinderen in een ver land wonen. Je wil toch eens een keer meer dan Skypen; een knuffel bijvoorbeeld.

​De Bibbers Van Wat...?

Ok, dus de bibbers komen niet alleen van dat toestel, maar kan meerdere oorzaken hebben. Wat dacht je van:

  • angst overgenomen van een ouder op jonge leeftijd
  • ver van huis gaan (je veiligste plek) veroorzaakt de angst
  • veel te veel mensen op de luchthaven
  • ben bang dat ik te laat kom
  • ben bang voor die onbekende vakantieplek
  • enzovoort

Al deze oorzaken heb ik voorbij zien komen. Er werd eerst gezegd: ”ik ben bang om te vliegen”, maar het bleek later iets heel anders te zijn. Door de echte oorzaak weg te nemen, bleek vliegen geen probleem meer te zijn.

Tijdens coach sessies gebruik ik focus vragen die je naar de oorzaak brengen. Wanneer je die oorzaak weet is het eenvoudig deze te neutraliseren en weg te nemen. Om de angsten weg te nemen gebruik ik NLP, Hypnotherapie, Tijdlijn Therapie en Havening. Hypnotherapie gebruik hypnose. Door gebruik te maken van Hypnose kan je ook direct het onderbewuste proces aanpassen. Hypnose wordt als zeer ontspannen ervaren waarbij de cliënt volledige controle heeft over de situatie.

Mijn praktijk zit in Zoetermeer. Dit zou wel eens te ver kunnen zijn voor mensen elders uit Nederland of België  en daarom heb ik nu een online cursus gemaakt. Dus zij die verder weg wonen kunnen nu in hun eigen veilige omgeving en op een zelf gepland tijdstip de vliegangst wegnemen.

Wanneer jij nu meer wilt weten, of een gratis E-book wilt downloaded met 7 krachtige tips om snel goed te voelen, kijk dan op http://www.albertbuschgens.nl

Warme groet,

Albert

Albert

Het optimale uit elke situatie halen voor persoonlijke en zakelijke groei is mijn drive. Ik daag graag uit om onbewuste negatieve patronen zichtbaar te maken en deze om te buigen naar patronen die voor het doel veel beter inzetbaar zijn.

Klik hier om een reactie achter te laten